Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor este acuzată de către medicii veterinari de liberă practică. Potrivit cadrelor medicale, acestea nu ți-au primit drepturile bănești care le revin conform Legilor 236/2019 și 291/2020 și ale OUG 117/2020.

Potrivit actelor normative invocate, medicii veterinari de liberă practică beneficiază lunar de suma de 10.000 de lei, exclusiv TVA, care este stabilită de Legea 236/2019, pentru toți beneficiarii care au încheiat contracte pentru prestarea de activități sanitare-veterinare publice. a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook cu privire la situația de față, susțind faptul că anul acesta vor fi

Plata refuzată de ANSVSA

Medicul Petru Antonio Mureșan a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook cu privire la situația de față, susținâd faptul că anul acesta vor fi:

”Sărbători triste pentru peste 2300 de familii din România, adică familiile celor peste 2300 de medici veterinari de liberă practică din România, care au contracte de concesiune și/sau prestări servicii cu Statul român, în speță cu ANSVSA (Agenția Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Acești medici veterinari, conform acestor contracte și conform legislației în vigoare, își desfășoară activitatea multe ore pe zi (mai mult decât cele 8 ore prevăzute de lege) în contact direct cu animalele de rentă – producție de carne, lapte, ouă – și cu proprietarii acestora pentru asigurarea sănătății și salubrității produselor alimentare de origine animală și pentru prevenirea apariției de boli majore contagioase la animale sau care se transmit de la animale la om (zoonoze).

Deși ei, de la începutul anului 2021, și-au îndeplinit obligațiile ce le revin prin contract și legi, ANSVSA refuză să-i plătească de aproape patru luni.

Motivând la început lipsa alocării bugetare iar apoi prin tot felul de scandaluri între diverse personaje din cadrul Agenției și încălcând printr-un abuz grosolan prevederile Legilor 236/2019 și 291/2020 și ale OUG 117/2020, președintele ANSVSA Robert Chioveanu și acoliții săi mint cu nerușinare și tergiversează efectuarea plăților unor sume din care medicii veterinari să-și poată plăti angajații, dările la stat și cheltuielile cu întreținerea familiilor lor.

În timp ce bugetarii din ANSVSA și DSV județene se vor strânge cu cei dragi în jurul meselor îmbelșugate de Paște, medicii veterinari rămân cu nădejdea și lacrimile din ochii copiiilor lor!”, a transmis medicul Petru Antonio Mureșan.