Credincioșii care vor participa la noaptea de Înviere trebuie să respecte restricțiile impuse de către autorități.

Altfel spus, circulația este permisă între orele 22.00 și 05.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase. Lucian Bode a precizat, ca și noutate, că persoanele care nu merg la biserică să rămână acasă.

„Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei”, a precizat Lucian Bode, relatează Digi24.ro.

Cine nu merge la Înviere să rămână acasă

Ministrul de Externe a punctat faptul că credincioșii care nu au de gând să meargă la Înviere, cel mai bine ar fi să rămână acasă.

,,În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase.

Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități  să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.”a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă.

Patriarhia Română a lăudat decizia lui Cîțu

Patriarhia Română a transmis un mesaj clar premierului, referitor la circulația permisă până la ora 05.00 în noaptea de Înviere.

„Anunțul premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități.

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. „, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.