Răspunsul  a venit de la unul dintre oficialii campaniei de vaccinare anti-Covid.

Astfel, Valeria Herdea, membru CNCAV, a spus că masca de protecție este necesară și după vaccinare.

Cel puțin până când 60-70% din populația generală se vaccinează, nu sunt șanse să se renunțe la aceasta.

”Din punctul nostru de vedere, până când nu vom avea o acoperire vaccinală de 60-70% în populaţia întreagă. Cu cel puţin două doze, nu putem discuta despre lăsarea găzii jos. Deci, noi avem nevoie să ne spălăm pe mâini. Să purtăm frumos mască, să ne-o schimbăm la o oră jumate-două, ca să fim siguri că masca este în regulă, să o aruncăm la un recipient, nu pe jos, ci undeva unde este sigur. De asemenea, trebuie să avem grijă să ne vaccinăm. Cât timp populaţia nu va fi vaccinată, vom aveam foarte mari probleme. Cei care au o problemă cu vaccinarea, ar trebui să se gândească la cei care din păcate nu respiră fără oxigen, la familii care şi-au pierdut oameni dragi, mamă, tată, frate, soră, soţ şi au lăsat copii pe drumuri”, a spus Valeria Herdea, într-o intervenție la Antena 3.

Anunțul momentului. Autoritățile spun când renunțăm la masca de protecție

Și oficialii UE cred că viața noastră va reveni la cea de dinaintea pandemiei ,după ce se va înregistra imunizarea colectivă.

Asta înseamnă, printre altele, renunțarea la masca de protecție.

„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi. De asemenea, cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge” la jumătatea lunii iulie, a declarat comisarul european Thierry Breton, citat de AFP.

România a ajuns la un procent de vaccinare anti-Covid în proporție de 15%. După anunțarea unor restrucții, în funcție de numărul cazurilor din țară, unii români au protestat zile la rând.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că nu se vor relaxa măsurile în urma protestelor.