În sfârșit, Pata-Rât va beneficia de apă potabilă

Prin intermediul unui partenerial public-privat, se va elabora un proiect care vizează creșterea nivelului de acces la apa potabilă pentru comunitățile de la Pata-Rât.

Parteneriatul în cauză va fi dezvoltat de către o companie care are ca domeniu de activitate dezvoltarea aplicațiilor industriale destinate filtrării, separării și purificării apei și de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

„După trei ani de parteneriat cu autoritățile locale, timp în care am construit încredere și am demonstrat competență tehnică și profesională prin epurarea a peste 100.000 m3 de levigat din depozitul neconform de deșeuri menajere de la Pata-Rât, am decis să ne implicăm într-un proiect ce răspunde nevoilor comunităților din vecinătate.

Credem că este datoria noastră să identificăm și să implementăm soluții care să le asigure locuitorilor un acces mai facil la apă potabilă”, a declarat Lucian Pavel, Managerul Departamentului pentru Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Prezenți în România de peste 17 ani

Cu o vastă experiență de peste 17 ani de zile pe piața din țara noastră, compania este de departe unul dintre liderii tehnologiei în domeniul euprării reziduale, precum și în tratarea surselor de apă în vederea potabilizării.

Referitor la proiectul social de la Pata-Rât, realizarea acestuia va implica strânsa colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

Ulterior, aceasta va fi responsabilă cu identificarea locațiilor optime pentru buna amplasare a soluțiilor tehnice și a traseelor de utilități. De asemenea, în caietul de sarcini se regăsește și asigurarea facilitării comunitare.

„Suntem bucuroși să-i ajutăm pe partenerii noștri de la Klarwin, deoarece acest proiect este complementar cu celelalte inițiative pe care le derulăm în zonă, în scopul de a îmbunătăți condițiile de trai ale comunității.

Sperăm ca acesta să fie doar un prim pas de-a lungul unei colaborări îndelungate”, a declarat Adrian Răulea, director programe în cadrul  ZMC.