Protejarea infrastructurii, o problemă constantă

Eforturile Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în Timiș de a crea anumite rute de cicloturism prin intermediul cărora iubitorii de natură să fie mai motivați să iasă în natură, întâmpină o serie de dificultăți legate de protejarea infrastructurii.

„Indicatoarele sunt constant distruse, mesele, scaunele și coșurile de gunoi au fost deseori rupte sau smulse. Recent, un contract de mentenață semnat cu o firmă de specialitate ne-a permis începerea lucrărilor de reparații cu speranța că oamenii se vor obișnui cu mobilierul montat cu scopul de a le oferi confort și că problemele se vor rări”, spun reprezentanții APDT Timiș, pe Facebook.

Renovare care a ținut doar 7 zile

Restaurarea mobilierului amplasat pe cel mai lung traseu de cicloturism, respectiv Traseul 3, acela care iese din Timișoara prin Giroc și trece prin Valea Râului Timiș până la Pădurea Macedonia, a începul săptămâna trecută, fiind recondiționate mai multe bănci și coșuri de gunoi, care în zona Giroc, acestea fuseseră deja distruse.

„Din păcate, lucrările – începute săptămâna trecută pe raza comunei Giroc – trebuie reluate în anumite porțiuni. Bănci și coșuri de gunoi abia reparate au fost, din nou, rupte, iar lemnul a fost pus pe foc. Este, din păcate, a doua oară când, de pe raza localității, primim filmări care demonstrează lipsa de civism și responsabilitate a unor persoane”, mai spun cei de la APDT Timiș.

Pentru identificarea răspunzătorilor, până în momentul de față, un număr de două plângeri au fost înregistrate la nivelul Primăriei comunei Giroc și la serviciile de Poliție Locală.

„Mai mult, sperăm ca persoanele responsabile – care ne-au sesizat de multe ori cu referire la situația mobilierului Eco Timiș, cerându-ne repararea acestuia – să fie în continuare atente și să ne susțină în sesizarea unor astfel de situații, dacă va mai fi cazul”, conchid reprezentanții APDT Timiș.

Proiectul european Eco Timiș a fost elaborat pentru transformarea râului Timiș într-o amplă atracție turistică pentru România și pentru Serbia.