Ancheta demarată de către senatorul clujean Mihai Goțiu, cel care s-a ocupat intensiv de investigarea unor serii nenumărate de cazuri cu privire la batjocura persoanelor care au demarat acțiuni ilegale de tăiere a elementelor situate în Munții Apuseni, a fost preluată de către procurorii DNA care au inițiat o amplă investigare în privința cazului de față.

„Tocmai am primit confirmarea: cele aproximativ 600 de pagini ale sesizării penale privind tăierile ilegale de păduri din județul Mureș au ajuns pe masa procurorilor anti-corupție.”, a scris Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook.

“E unul dintre cazurile care adună toate ”ingredientele” modului de operare al Mafiei Pădurilor: firme de casă, presiuni și imixtiuni politice (”la pachet”: PSD, UDMR și PNL), complicitatea unor angajați ai instituțiilor publice, tentative de mușamalizare, decesul unui angajat silvic (care, oficial, s-ar fi sinucis).

În documentele pe care le-am transmis procurorilor DNA sunt dovezi și indicii mai mult decât rezonabile că, doar în ultimii ani, în pădurile din Mureș s-au săvârșit:

– zeci de infracțiuni la regimul silvic;

– constituirea unei rețele (grup infracțional) de criminalitate organizată (cu silvici, firme de exploatare a lemnului, angajați ai unor instituții cu funcții de control, de la nivel local și până la nivel central – fără de care o activitate infracțională de o asemenea amploare și durată nu ar fi fost posibilă);

– abuz în serviciu și neglijență în serviciu;

– fals în acte și uz de fals;

Îmi exprim speranța că, anul viitor, Moș Crăciun îi va vizita pe cei responsabili de toate aceste distrugeri la… vorbitor. Și că va repeta vizita vreme de mai mulți ani. Și mai sper că până la viitorul Crăciun, o instituție specializată pe cercetarea infracțiunilor de mediu (”DNA-ul Pădurilor”) va fi realitate și funcțională. Pentru că jaful pădurilor, distrugerea apelor, poluarea aerului ori afacerile cu deșeuri ne afectează prea grav sănătatea și viitorul pentru a le mai putea tolera”, a concluzionat senatorul.