În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au prins 18 migranți din Afganistan ce erau ascunși în patru automarfare. Cetățenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ungaria.

Potrivit datelor transmise, vineri, de Poliția de Frontieră Arad, două camioane au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Polițiștii au descoperit, în cele două camioane conduse de doi bulgari, nouă migranți afgani.

„Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi obiecte sanitare pentru societăţi din Cehia. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Conform Agerpres, polițiștii de frontieră au descoperit la PTF Nădlac I alți nouă tineri afgani în două automarfare conduse de doi șoferi turci. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări.

Migrația ilegală, o problemă serioasă pentru mai multe județe din țară

Migrația ilegală a devenit o problemă și pentru Timișoara. Primarul Dominic Fritz a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a găsi soloții la combaterea migrației.

Edilul de la Timișoara susține ideea prin care migranții să fie transportați înapoi la centrele din țară. Ministrul și-a arătat dorința de a sprijini autoritățile locale prin adoptarea mai multor modificări legislative.

Migranți afgani prinși la Nădlac I și II 

Pe 12 februarie, la Punctul de Trecere a Poliţiei de Frontieră (PTF) Nădlac II au fost găsiți 40 de migranți. De asemenea, polițiștii au găsit și pe câmpul de lângă frontieră migranți ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.

Astăzi, vineri, 19 februarie,  Poliția de Frontieră Arad a oprit  două camioane la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Polițiștii au descoperit, în cele două camioane conduse de doi bulgari, nouă migranți afgani.

Totodată, polițiștii de frontieră au descoperit la PTF Nădlac I alți nouă tineri afgani în două automarfare conduse de doi șoferi turci. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări.