Polițiștii de frontieră de la Vărșand și Nădlac II, județul Arad, au depistat douzeci și șapte de cetățeni străini ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cetățenii sunt din Afganistan și Pakistan și au fost descoperiți de către polițiști în două automarfare.

În 10 martie, în jurul orei 12.40, un cetățean polonez ce se afla la volanul unui ansamblu rutier a fost verificat de către polițiștii de frontieră. Acesta transporta obiecte decorative, pe ruta Grecia-Polonia. În urma efectuării asupra mijlocului de transport au fost descoperiți doi cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. Polițiștii au stabilit că cei doi cetățeni sunt din Afganistan. Cei doi au vârsta de 17 ani, respectiv 21 de ani. Ei sunt solicitanți de azil în România.

Douăzeci și cinci de cetățeni străini depistați în patru ansambluri rutiere

Tot miercuri, 10 martie, polițiștii de frontieră de la Nădlac II au descoperit douăzeci și cinci de cetățeni străini.

Cetățenii străini erau ascunși în patru ansambluri rutiere conduse de doi cetățeni bulgari, un cetățean turc și un iranian. Șoferii transportau grupaje, ceramică și profile metalice către mai multe societăți din Suedia, Franța, Cehia și Austria.

Cetățeni din Afganistan și Pakistan au încercat să treacă ilegal în Ungaria

În urma controalelor desfărșurate de către poliția de frontieră au descoperit, în interiorul mijloacelor de transport, douăzeci și cinci de cetățeni străini.

După verificările interprinse de către polițiști s-a stabilit că cetățenii provin din Afganistan și Pakista. Vârsta lor este cuprinsă între 15 și 26 de ani, toți fiind solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Miercuri, 10 martie, Poliția de Frontieră de la Nădlac II și Vărșand, a depistat douăzeci și șapte cetățeni din Afganistan și Pakistan ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.