Polițiștii de frontieră au depistat douăzeci şi opt de cetăţeni din Afganistan, Turcia şi Siria în cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand – judeţul Arad.

Conform Poliției de Frontieră, pe 26 februarie, în jurul orei 8.30, la Nădlac II, polițiștii au descoperit într-un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia cinci cetățeni străini. Polițiștii au descoperit cetățenii fiind ascunși în compartimentul pentru marfă. Mașina circula pe ruta Turcia-Cehia.

Din primele cercetări, cetățenii sunt din Afganistan și sunt solicitanți de azil. Grupul de cinci persoane este format din doi adulți și trei minori, cu vârste cuprinse între 14 și 27 de ani. Din primele declarații, cetățenii s-au urcat în automarfar în ce era oprit într-o parcare, fără ca și șoferul să aibă habar ce se întâmplă.

În același punct de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră au descoperit alți zece cetățeni străini. Ei erau ascunți în două ansambluri rutiere ce erau conduse de un bulgar și un turc. Ei transportau țevi hidraulice și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Franța. Cetățenii sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 61 de ani .

Cetățeni străini prinși la Vărșand

Pe 27 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit șase persoane ce erau ascunse într-un comportiment de marfă al unui ansamblu rutier. Polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii sunt din Afganistan și Siria, cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani.

Tot pe 27 februarie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat cinci persoane ce încercau să treacă granița pe jos, ilegal.

În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani.

La sfârșitul săptămânii,  polițiștii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş au depistat doi cetățeni străini care se deplasau pe jos. Ei aveau intenția de a trece ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani.