În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră arădeni au depistat 28 de migranți din Afganistan, Pakistan și Somalia. Cetățenii străini încercau să treacă ilegal din România în Ungaria, fiind ascunși în camioane sau mergân pe câmp.

La verificările la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, polițiștii au descoperit șase migranți într-un camion condus de un român. Potrivit AGERPRES, cetățenii străini erau ascunși printre ambalaje pentru sucuri transportate în Olanda.

Migranții, cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani sunt din Afganistan. Toți sunt solicitanți de azil. Tot la Nădlac II, polițiștii de frontieră au găsit 14 persoane din Afganistan, Pakistan și Somalia. Ei erau ascunși în două camioane conduse de un bulgar și ucrainean. Camioanele transportau grupaje metalice și pahare din sticlă în Franța și Germania. Cetățenii străini au vârste cuprinse înter 15 și 23 de ani.

Încercarea de a trece ilegal în Ungaria, pe jos

Opt persoane au fost identificate de către Poliția de Frontieră, marți dimineață, la 100 de metri de frontieră. Cetățenii încercau să treacă granița ilegal în Ungaria.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră, informează AGERPRES.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Numărul cazurilor de migranți a crescut în ultimele luni

Poliția de Frontieră Arad a comunicat faptul că în ultimele luni numărul migranților a crescut considerabil. Cetățenii străini încearcă să treacă ilegal granița pentru a ajunge în țările din vestul Europei.

În 2020 numărul a fost de 2,5 ori mai mare decât în anul anterior. Au fost prinse 2.011 persoane, faţă de 945 în 2019, jumătate dintre ele fiind găsite ascunse în camioane de marfă care urmau să ajungă în Spaţiul Schengen.