Accident, miercuri seară, între un microbuz și un autoturism în județul Arad

Accidentul – în care au fost implicate,  din primele informații, un microbuz și un autoturism – a avut loc miercuri seară. Potrivit ISU Arad, trei persoane au rămas încarcerate în urma evenimentului rutier. La fața locului au fost trimise un echipaj de descarcerare, un altul de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială SMURD și două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad, relatează aradon.ro.

Din primele cercetări transmise și presei locale s-a stabilit că aa volanul microbuzului se afla un bărbat de 38 de ani, din Arad – rănit ușor -, care se deplasa dinspre Arad spre Iratoșu, în timp ce autoturismul – care circula din sensul opus de mers – era condus de un bărbat de 34 de ani, din Arad, rănit grav în urma impactului. În mașina arădeanului se mai afla o persoană de sex masculin, în vârstă de 33 de ani, tot din Arad, rănit ușor. Impactul dintre cele două autovehicule a fost frontal.

Un rănit grav și doi răniți mai ușor în urma impactului. Cercetările continuă

Victimele accidentului, cei trei bărbați, au fost scoși din autovehicule și predați, în viață, dar rănite și în stare de șoc, echipajelor medicale pentru acordarea primului ajutor.

Polițiștia Arad nu a stabilit toate cauzele și detaliile care au favorizat producerea accidentului, însă au procedat la întocmirea unui dosar de cercetare penală. Potrivit IPJ Arad se “continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporale din culpă”.

Șoferul microbuzului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul microbuzului nu a putut fi testat, urmând să-i fie prelevate probe biologice. Imaginile realizate la fața locului ilustrează violența impactului dintre cele două vehicule, fiind o adevărată șansă că accidentului nu s-a soldat cu decese încă din clipa ciocnirii. Este foarte probabil că atât viteza avută de ambii șoferi, cât și condițiile meteorologice au favorizat acest deznodământ.