Arad. Astăzi, 12 mai, un bărbat de 55 de ani din Lipova a murit în urma unui impact față-spate cu o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, accidentul a avut loc în jurul orei 07:15, la km 489+185, pe DN 7. Bărbatul din Lipova care a condus în afara localității Bârzava a fost cel care a provocat accidentul.

În urma impactului, un bărbat de 55 de ani a murit, el fiind pasager în autoturism. De asemenea, conducătorul auto și o femeie de 52 de ani, din Păuliș au suferit mai multe leziuni în urma impactului.

Arad. Accident soldat cu un mort. Polițiștii au intervenit de urgență

Autolitara în care bărbatul a intrat în coliziune era condusă de un tânăr de 30 de ani din Zăbrani. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, conducătorului autoturismului fiindu-i recoltate probe de sânge.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii lor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. De asemenea, oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate cauzele și împrejurările care au dus la acest accident rutier soldat cu un mort.

S-a circulat pe un singur sens de mers, iar traficul a revenit la normal după 30 de minute.

Din primele cercetări, accidentul s-ar fi produs datorită nerespectării distanțării de siguranță în mers de către șoferul autoturismului, față de autovehiculului din față.

România înregistrează cele mai multe victime în accidente de mașină, 85 la un milion de locuitori. Suedia se poate lăuda cu cele mai sigure drumuri, în timp ce țara noastră a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității în 2020. Media Uniunii Europene este de 42 de decese la un milion de locuitori.

Reamintim că în urma accidentului ce s-a produs pe DN7, un bărbat de 55 de ani și-a pierdut viața. El a intrat în stop cardio respirator și a fost resuscitat de cadrele medicale care s-au deplasat la fața locului.

Sursa FOTO: aradan.ro