După ce a fost acuzat de faptul că ar fi încasat în mod ilegal aproape un milion de euro din fonduri europene, un om de afaceri arădean a fost pus în cele din urmă sub control judiciar de către autorități.

Persoana în cauză este Cristian Chișmorie, din județul Arad, acuzat de către Direcția Națională Anticorupție, DNA, de faptul căar fi „inventat” un număr de câteva sute de vaci de rasă cu scopul de a încasa subvenții în valoare totală de circa un milion de euro.

Astfel, judecătorii Tribunalului Timiș au hotărât ca afaceristul să fie plasat sub cercetări în arest la domiciliu, iar în acest sens, măsura de față a fost confirmată inclusiv de către Curtea de Apel Timișoara.

În cursul lunii precedente, cele două instanțe s-au pronunțat hotărând ca omul de afaceri Cristian Chișmorie să rămână, în continuare, în arest la domiciliu.

Cu toate acestea, o lună mai târziu, Tribunalul Timș a decis prelungirea arestului la domiciliu al persoanei în cauză, însă Curtea de Apel Timișoara a hotărât înlocuirea măsurii preventive cu cea a controlului judiciar.

Ce spune Curtea de Apel Timișoara

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Chişmorie Cristian Ioan împotriva încheierii penale nr. 68/DL pronunţate de Tribunalul Timiş. Desfiinţează încheierea penală contestată şi rejudecând: respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Chişmorie Cristian Ioan, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara. Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, faţă de inculpatul Cristian Chişmorie Ioan pe o durată de 60 zile, începând cu data de 14.04.2021 până la data de 12.06.2021 inclusiv”, au stabilit judecătorii Curţii de Apel Timişoara.

În cazul în care măsura va fi una mai blândă, afaceristul va fi nevoit să respecte, în continuare, anumite obligații, precum cea de a nu intra în legătură cu ceilalți inculpați din dosarul de față.

Dacă acesta va încălca regulile instanței, Cristian Chişmorie riscă să ajungă încă o dată în arest la domiciliu sau chiar în arest preventiv, după gratii.