Arad. După ce autoritățile maghiare nu au permis trecerea vehiculelor de peste 7,5 tone în perioada Rusaliilor Catolice, pe principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria s-au întins coloane kilometrice de camioane. Restricția a fost ridicată luni seară la ora 23.00.

Polițiștii de la Frontieră Arad au precizat că timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei este ridicat, iar autoritățile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

La Nădlac II s-au format coloane de 25 de kilometri pe autostrada pan-europeană, iar timpul de așteptare a fost și de 10 ore. După ridicare restricțiilor se așteaptă aproximativ 90 de minute pentru controlul documentelor.

Arad. Zeci de camioane așteaptă să iasă din țară

Reprezentanții Polițișei Autostrăzi Arad și cei de la Poliția de Frontieră au precizat că s-au deschis șase artere de ieșire din țară pentru traficul greu, informează Agerpres.

Cea mai grea situație se înregistrează la PTF Vărșand, timpul de așteptare fiind de patru ore. Aici sunt deschise trei artere de ieșire pentru traficul greu. La Nădlac I şi Turnu, tot în judeţul Arad, nu sunt coloane de camioane şi se tranzitează în condiţii obişnuite.

În Bihor, la Borș, camionele așteaptă 140 de minute, existând trei artere de ieșire din România pentru traficul greu. În Satu-Mare, șoferii trebuie să aștepte până la 300 de minute pentru a putea intra în Ungaria.

Polițiștii de frontieră au mărit numărul de artere de control pentru autmarfare pe sensul de ieșire din țară.

Conform sursei citate, polițiștii de frontieră de la granița cu Ungaria au verificat 5.000 de automarfare, 4000 dintre ele fiind pe sensul de ieșire din România.

Începând de sâmbătă, ora 23,00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată pentru că în ţara vecină au fost celebrate Rusaliile Catolice.

La Nădlac II s-au format coloane de 25 de kilometri pe autostrada pan-europeană, iar timpul de așteptare a fost și de 10 ore.