Conform presei locale, Mihai Pașca a fost numit în funcția de secretar de stat la instistențele fostului primar, Gheorghe Falcă. Avocatul l-a prezentat în mai multe procese.

Mihai Pașca este avocat din 2005, iar din anul 2010 este partener fondator al unei societăți civile de avocați, informează Flux24.

Scandal în dosarul ,,Afacerea Continental”

Actualul secretar de stat a fost implicat într-un scandal cunoscut ca ,,Afacerea Continental”. Scandalul a izbucnit după ce, unchiul avocatului Mihai Pașca, Florin Pașca, a cumpărat un teren de aproximativ 5.000 de metri pătrați din zona Sălii Polivalente. Terenul ar fi fost cumpărat cu un preț de 5-6 ori mai mic decât cel al zonei, cu aproximativ 45 de euro/mp.

Exact în aceeași zi, proaspătul proprietar al terenul a vândut jumătate nepotului său, Mihai Pașca, potrivit anchetei publicate în aprilie 2018 de Special Arad.

Avocat implicat în mai multe dosare

Mihai Pașca, avocatul fostului primar Gheorghe Falcă, nu s-a ținut departe de ochii presei, iar numele lui a apărut într-un alt dosar imobiliar. De data aceasta, avocatul a cumpărat un teren de trei hectare în zona Curtici, tot la un preț subevaluat.

Exact ca și în scandalul ,,Afacerea Continental”, terenul de trei hectare a fost cedat către Panfora Oil&Gas. Mai multe ONG-uri de mediu o împiedică de ani buni să-și ducă la bun sfârșit planul de exploatare a gazelor de șist din zona respectivă.

Noul secretar de stat de la Ministerul Justiției l-a atacat pe vicepreședintele Dan Barna. El a spus că doar se face că lucrează. Totodată, Mihai Pașca a mai precizat că în timpul cât Cioloș a fost la guvernare i-au fost restrânse mai multe drepturi și libertăți.

Mai multe voci susțin că Florin Cîțu l-a pus în această funcție pe avocatul Mihai Pașca la insistențele fostului primar, Gheorghe Falcă. Mihai Pașca este avocat din 2005 și a fost implicat în mai multe scandaluri imobiliare.