Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş a mai declarat că din cele 57 de centre de vaccinare pentru vârstnici din județul Arad, doar 811 dintr-un total de 1.502 beneficiari au dorit să se vaccineze.

60% dintre angajați se vor vaccina

Procentul este mult mai mare în cazul angajaţilor din aceste centre. Peste 60 % dintre ei au fost de acord să primească serul produs de către compania Pfizer BioNTech.

În cazul personalului angajat, 379 au acceptat vaccinarea anti-COVID-19 din 613 de persoane.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş a declarat că ,,avem centre în care niciun angajat sau vârstnic nu a dorit să se vaccineze”.

Acțiunea de vaccinare a angajaților și celor din căminele de bătrâni a început miercuri. Vaccinarea se face prin două caravane mobile, iar vaccinarea se estimează că va fi încheiată săptămâna aceasta, vineri. În cazul vaccinului Pfizer, rapelul este la 21 de zile, în timp ce pentru vaccinul de la Moderna a doua doză va fi administrată la 28 de zile.

Probleme cu platforma de programare

Luni, 18 ianuarie a început cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. Din nefericire, platforma de  vaccinare  a fost indisponibilă câteva ore. Motivul principal a fost lipsa de sincronizare a datelor.

În prima zi de programare erau active doar 309 de centre de vaccinare din totalul de 750 de centre. Mai bine de 100 dintre centre organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sunt doar în spitale.

Miercuri, 20 ianurie, au fost vaccinate 38.338 de persoane cu doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech. De la debutul vaccinării în România, ce a început pe 27 decembrie 2020 s-au administrat 308.384 de doze, la un număr de 302.570 de persoane.

În cea de-a doua etapă de vaccinare intră populația cu grad ridicat de risc.  Aici intră adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă. De asemenea, în a doua etapă vor fi vaccinați   și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie.