La perchezițiile de vineri, 14 mai, bărbatul din Arad a fost și mai darnic. A pus banii pe masă: 80 000 de euro. Acesta e prejudiciul pe care polițiștii au reușit să îl recupereze.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Arad. Cel mai darnic hoț! Le-a dat polițiștilor 80 000 de euro

” În urma unei percheziții efectuate la data de 12 mai a.c., de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Arad, bănuit de furt calificat, au fost ridicați 80.000 de euro. Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic.

Din cercetări, a reieșit faptul că în noaptea de 8/9 mai a.c., în timp ce se afla la domiciliul victimei și profitând de neatenția acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro. Prejudiciul a fost parțial recuperat și restituit păgubitului, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat” , transmite IPJ Arad.

A fost arestat și pentru dare de mită

La sfârșitul săptămânii trecute, el a fost prins şi oprit în trafic, de către un poliţist al Biroului Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. Conform procurorilor DNA Alba Iulia, inculpatul i-ar fi oferit poliţistului 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu face nicio verificare cu privire la depistarea sa.

A fost reținut pentru 24 de ore, iar magistrații de la Tribunalul Alba au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Pentru faptele sale riscă până la 7 ani de închisoare.

Ce reomandă polițiștii pentru a evita furturile

Iată recomandările pentru a evita furturile, mai ales din locuințe.

  1. Nu primiţi persoane străine în curtea sau locuinţa dvs. Este de preferat ca acestea să aştepte la poartă sau la uşă, timp în care acestea să fie chiar încuiate.
  2. Nu daţi informaţii legate de sumele de bani pe care le deţineţi, bijuterii, conturi sau depozite bancare, mai ales când aceste solicitări vă sunt adresate prin telefon, indiferent de persoanele care pretind a cere aceste informaţii! Foarte important! Poliţiştii şi procurorii nu cer informaţii prin telefon, vă invită într-un cadru oficial!