Crăciunul trebuia să fie sărbătorit prin umilință, generozitate, dragoste față de aproapele nostru și… neuitând semnificația lui. Nu cadourile, ci nașterea omului crucificat trebuia să fie subiect de sărbătoare. Iată însă că în degradarea umană cauzată de către, nu societate, ci timp, simbolul Crăciunului a fost degradat în ultimul hal.

Despre ce este vorba? Ei bine, despre „sfântul brad”, care din păcate în Ardeal s-a dovedit a fi o abominație a creației umane. Uitându-ne la poza sărmanului copac, nu putem ignora reacțiile cetățenilor din Ardeal, aceia care  nu au ezitat să spună faptul că, „arborele Crăciunului”, din acest an este cel mai urât decorat din ultimii 30 de ani. Amplasat în centrul orașului, oribilitatea și batjocura celor care au aprobat această decorare poate fi „admirată”, de către orice român aflat în zona de „blasfemie a Crăciunului”!’

„Capodopera”, de față pare a fi semnată de către inginerul silvic, Călin Bibarț, primarul Aradului, însă, cu toate acestea, opinia publică DECIDE! Drept urmare, autorătițile au aprobat despodobirea bradului în cauză, în speranța de a îi face dreptate. Agonia nu se oprește aici totuși. Împodobirea eșuată este una, însă alegerea bradului schilod, este alta. În acest sens, multe persoane au întrebat când va înflorii restul bradului… Până în Crăciun, la anul, peste 100 de ani?

De data aceasta… gafa… va rămâne cu siguranță în amintirea adulților, dar mai rău, a copiilor.

Înalt de 20 de metri, pe timp de noapte beculețele „atent poziționate”, nu fac altceva decât să pună în negativă valoare raritatea crengilor pentru care care arborele tăiat încă își plânge copii. „Se vede prin brad”, remarcă lumea! Inaugurarea bradului a avut loc, spre disperarea oamenilor, pe data de 3 decembrie, iar în momentul de față se așteaptă redecorarea acestuia…

Arădenii s-au revoltat și vor avea un alt brad de Crăciun

Arădenii nu au dorit să cânte  „Obrad frumos”, în fața Primăriei, întrucât l-au catalogat mult prea sărăcăcios, inclusiv în ceea ce privește decorul. Cei mai mulți dintre locuitori și-au exprimat revolta pe rețelele de socializare, modul cel mai la îndemână de a comunica în această perioadă. „Este de Doamne ferește bradul! Mai bine nu puneau nimic, face Aradul de rușine! ”, este unul dintre comentariile lăsate pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Arad. Edilul  Călin Bibarț nu a rămas indiferent la criticile cetățenilor și a anunțat recent că bradul va fi înlocuit cu unul mai falnic, mai frumos decorat, fără niciun cost suplimentar perceput de firma care a gafat.

„Am dispus să nu se recepționeze și să nu se plătească bradul din fața primăriei, precum și desfacerea și înlocuirea acestuia fără niciun fel de alte costuri suplimentare! Din respect pentru Arad ”,  a anunțat Bibarț. Ca în multe alte orașe din Transilvania, anul acesta, de Crăciun nu se vor organiza târguri, concerte, festivaluri în aer liber, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Oamenii se pot bucura de luminițele și bradul împodobit de autorități, iar recomandările specialiștilor în sănătate este să rămânem în familie, în cadru restrâns, pentru a evita infectarea cu Covid-19.

Cine este Călin Bibarț, edilul aspru criticat

Alegerile locale din acest an au adus municipiului Arad un nou primar, în persoana lui Călin Bibarț, membru PNL. Acesta a mai fost la conducerea Primăriei Arad, după ce Gheorghe Falcă a fost ales europarlamentar. Pe lista de obiective a lui Bibarț se află accesarea fondurilor europene, amenajarea parcărilor subterane, modernizarea transportului în comun, modernizarea falezei Mureșului. De asemenea, Bibarț s-a arătat preocupat de sistemul medical al orașului. De curând, a transmis că a fost semnat contractual de finanțare pentru reabilitarea Centrului Medical ,, Policlinica CFR”

Lucrările sunt estimate la un million de euro și ar trebui să se încheie în 2022, dacă nu intervin elemente de forță majoră în contract.

„În urmă cu câtiva ani am insistat la nivel central să găsim o soluție pentru această clădire lăsată în paragină. Eram dispuși ca Policlinica CFR să intre în patrimoniul municipiului și să o refacem noi, din fonduri locale, însă am fost complet ignorați.

Iată că într-un final, putem spune că avem o bucurie dublă: clădirea Policlinicii CFR va fi modernizată, dar va și primi o destinație medicală, sub cupola Armatei Române. În vremurile dificile ne-am putut baza mereu pe Armată. Comandanții și medicii militari au răspuns prompt situațiilor cu care ne-am confruntat în pandemie, astfel că am mare încredere în viitorul Policlinicii CFR”, este declarația primarului Bibarț.