La punctele de Trecere Nădlac II și Vărșand, județul Arad, polițiștii de frontieră au descoperit șapte cetățeni străini ce se ascundeau în două automarfare ce încercau să treacă granița ilegal în Ungaria.

În urma efectuării formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară, polițiștii de frontieră au oprit un cetățean turc, la Vărșand, județul Arad, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Conform datelor documentelor, cetățeanul transporta televizoare la o societate din Turcia pentru o firmă din Danemarca.

În urma efectuării controlului al mijlocului de transport, polițiștii au descoperit doi cetățeni străini ascunși în compartimentul pentru marfă. Polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii sunt din Siria, având vârsta de 21 și de 22 de ani.

Intervența polițiștilor la Nădlac II

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii au efectuat un control asupra unui autovehicul condus de un bulgar. Șoferul transporta borcane cu compot de fructe pe ruta Bulgaria-Cehia. În urma controlului, polițiștii au descoperit cinci cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani.

Cetățenii sunt solicitanți de azil în țara noastră, iar polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Tot în weekend, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit șapte cetățeni străini fără documente asupra lor.

Polițiștii de frontieră i-a condus la sediul instituției pentru cercetări. După verificări s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni din Turcia. Cetățenii au  vârste cuprinse între 19 și 47 de ani și doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, în cadrul cercetărilor inteprins de către polițiștii de frontieră,  s-a mai stabilit că șoferul, B.P., în vârstă de 31 de ani, cetățean român, intenţiona să îi ajute pe cei șapte turci să ajungă din zona de frontieră în interiorul țării.