Este vorba despre Aurora Ardelean, consilier local în comuna Iratoșu, județul Arad. Ea este femeia care l-a văzut ultima dată pe omul de afaceri.

Potrivit unor date din anchetă, femeia este un martor-cheie în dosar, deoarece are cunoștință de relațiile pe care Crișan le avea cu afaceriștii sârbi.

Ce a făcut Ioan Crișan cu o zi înainte să moară

Cu o zi înainte să moară, omul de afaceri a mers la ferma sa Vineri seara a ajuns acasă la Aurora Ardelean, în jurul orei 21:00, a parcat mașina pe locul 343, care îi aparținea, apoi a urcat în apartamentul său, unde a rămas toată noaptea.

Sâmbătă dimineața a mers la cafeneaua din muncipiul Arad unde își bea cafeaua de ani de zile. Urcarea în mașină i-a fost fatală, deoarece a sărit cu mașina în aer la propriu.

De anchetă se ocupă Parchetul General.

Ioan Crișan deținea firma Crimatex, prima crescătorie de somn african din ţară.

În paralel cu ancheta privind omorul cu premeditare, se desfășoară și o cercetare internă la IPJ Arad. Se verifică, dacă polițiștii au gestionat legal activitatea infracțională din județ.

Ce spun oficialii județului Arad despre siguranța publică

„ Am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat. Dar, infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, citat de Agerpres.

Procurorii au cerut mai multe expertize tehnice. Fiica lui Ioan Crișan a mărturisit că în urmă cu o săptămână a fost la un service din Arad, pentru că ar fi avut probleme cu autoturismul. Cu toate acestea, se exclude varianta unui defecțiuni. Marți, 2 iunie, sediile firmelor și locuința lui Crisan au fost, de asemenea, percheziționate de procurori.

sursă foto: antena3.ro