Cîțu și Orban fac vizite în aceleași județe, la doar câteva zile distanță. Scopul e clar, să-i convingă pe liberali să-i voteze.

Joi, 10 iunie, premierul Cîțu a făcut o vizită fulger în Arad, la aproape o săptămână după ce contracandidatul său, Ludovic Orban a vizitat acest județ. A participat la lucrările Consiliului pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest.

La fel ca Ludovic Orban, a vorbit  despre PNRR și despre oportunitățile pe care acesta îl oferă României:

“E foarte simplu, planul are două componente – reforme și investiții. La partea de investiții avem de respectat niște borne. România are nevoie de investiții în infrastructură rutieră, are nevoie de spitale noi. Acest PNRR a venit în urma crizei medicale. Este vital. Niciun spital nu s-a construit din bani publici în ultimii 30 de ani. Este o șansă unică , trebuie să profităm de acești bani. Lucrăm la reducerea birocrației și la modificarea legii achizițiilor publice, pentru a ajuta administrațiile locale să se miște cât mai repede cu proiectele”, a declarat premierul României.

Ce spune despre ancheta privind uciderea lui Ioan Crișan

În ce privește ancheta privind uciderea lui Ioan Crișan, premierul Cîțu spune că evoluează.  Parte din mașina lui va fi expertizată la București.

Cîțu a precizat că ține legătura zilnic cu ministrul de Interne.

Orban vs Cîțu la șefia PNL

Deocamdată, a fost stabilită strategia de campanie internă. Cîțu, la prima candidatură este foarte activ în social media, ceea ce l-a determinat pe Orban să spună că e un politician de fițe. Este susținut de filialele din Transilvania, dar și de câteva din sud, potrivit unor surse liberale.

Actualul președinte, Ludovic  Orban, și-a anunțat primul candidatura la conducerea partidului, dar și la alegerile prezidențiale. Strategia lui Orban este să discute cu fiecare delegat în parte. El susține că poate câștiga detașat un nou mandat, chiar și fără susținerea Clujului. Mizează pe experiența sa politică.

 

.