Au participat zeci de persoane la comemorarea victimelor Covid de la Spitalul Județean de Arad.

Participanții au aprins lumânări în formă de cruce și au ținut câteva momente de reculegere, în Piața Avram Iancu.

Au afișat mesaje: ne e dor de tine/ nu te vom uita niciodată/mă voi face medic să salvez oamenii!

Arad. Comemorarea victimelor Covid de la Spitalul Județean

Impactul emoțional al acestui moment este puternic, deoarece rudele decedaților au formulat plângeri penale împotriva medicilor de la Spitalul Județean Arad. Acestea reclamă că nu au primit la timp tratamentul corespunzător anti-Covid ori au primit medicamente mult prea puternice, din categoria psihotropelor.

Printre rudele pacienților care au murit de Covid la Spitalul Arad, se află și avocata Oana Lăzărescu.

Ea a explicat ce i s-a întâmplat mamei sale, faptul că s-a simțit inițial bine, apoi a primit un tratament puternic, care i-a produs un atac cerebral.

Alții au reclamat că în fișele de internare a pacienților au primit medicația, abia după deces. În realitate, nu li s-ar fi administrat medicamente.

Avocata Oana Lăzărescu îi va reprezenta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad pe cei în situații similare.

Până la acest moment, se înregistrează 18 plângeri penale pentru malpraxis.

Cum se apără medicii de la Arad

” Sub nicio formă nu am periclitat viața unui pacient. Mulți dintre pacienți ajung în stadiu tardiv, ajung după o evoluție de 10-14 zile când perioada de replicare virală nu mai este activă, dar este activă perioada de hiperinflamație, de furtună de citochine, când se instalează o insuficiență pluriorganică pe care nu mai poți să o combați, în pofida faptului că se aplică toate terapiile conform ghidurilor, în pofida metodelor de terapie intesivă.

Ceea ce pot să vă spun, de 11 luni de când lucrez, că niciodată, niciun pacient nu a fost neglijat, că s-a intrat și se intră în permanență la pacienți, că încercăm să facem tot ceea ce este mai bine pentru ei”, a declarat medicul Dana Olaru, la Antena 3