Arad. Direcția de Sănătate Publică a efectuat controale la spitalele de stat pentru a verifica prezența cadrelor medicale la cabinete.

Controalele au avut loc în concordanță cu HG 156, art. 29, litera G și au venit în urma multiplelor sesizări primite de la pacienți. Ei susțineau că medicii nu respectă orarul afișat.

În urma verificărilor a cinci cabinete de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, DSP a constat lipsa unui medic dintr-un cabinet. De asemenea, la alt cabinet nu erau de găsit nici medicul și nici asistenta medicală.

La 10 din cele 12 cabinete verificate, medicii lipseau cu desăvârșire, asta în ciuda faptului că au fost consemnați în urma controlului de marți dimineața. Doi dintre medici  au ajuns la serviciu în timpul controlului, informează aradon.ro.

Arad. Controale la mai  multe spitale de stat

În urma controalelor efectuate astăzi la SCJU, Matern și ORL-Oftalmologie, DSP Arad a descoperit faptul că din cele 16 cabinete doar 7 nu aveau medici. De asemenea, trei dintre ei s-au prezentat la serviciu în timpul controlului. La policlinica SJCU, toate absențele au fost constatate, în schimb la ,,Matern” și ,,Municipal”, prezența la programa a fost de 100 la 100.

Horia Timiș, directorul DSP Arad a precizat că vor urma mai multe controale în săptămânile care vin.

„Controalele dispuse de către DSP se fac pe toate ambulatoriile de stat din județul Arad și considerăm că atâta timp cât există un program afișat și asumat de instituție, iar pacienții se prezintă conform programului din ambulatoriu, medicul trebuie să fie la cabinet de la începutul până la sfârșitul orarului. Trebuie să existe ordine și disciplină față de pacientul asigurat. Medicii trebuie să respecte programul afișat”, a mai adăugat Timiș.

Lenuța Timiș, directorul medical interimar la SCJU a solicitat medicilor care au absentat nemotivat să anunțe din timp de ce nu s-au prezentat la cabinet.

Din păcate, lipsa personalului medical de la orele de program în cabinetele medicale de specialitate, afectează în primul rând pacienții care se prezintă la consult pe bază de programare, unii dintre ei venind de la distanțe mari, de peste 100 de kilometri. Vom continua și noi aceste verificări, iar în cazul în care medicii sau asistentele vor lipsi din motive neîntemeiate vor suporta consecințele legale”, a precizat dr. Lenuța Timiș, directorul medical interimar la SCJU.