Inspectorii de sănătate publică din Arad au decis să-i dea doar un avertisment, precizând că a fost o eroare umană.

„Ce s-a întâmplat acolo nu a fost ceva intenţionat sau premeditat, a fost o eroare umană. Legislaţia spune că putem avea până la 10% pierderi, dar la Arad nu am avut de la începutul anului nicio pierdere, acum s-au pierdut trei flacoane. S-a dat un avertisment şi rugăm mai multă atenţie, să nu se mai întâmple. S-a suplimentat cu dozele pierdute”, a declarat, pentru Agerpres, şeful DSP Arad, Horea Timiș.

Astfel, dozele de vaccin au fost înlocuite, iar procesul de vaccinare din Arad nu a suferit modificări.

Arad. Coordonatorul care a aruncat dozele de vaccin, sancționat.

Sub nicio formă dozele de vaccin nu mai pot fi recuperate, transmit reprezentanții DSP Arad.

În ceea ce privește procesul de vaccinare, premierul Cîțu este extrem de optimist.

Potrivit acestuia, miercuri, 3 martie, România a ajuns la un milion de persoane vaccinate.

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit ultimelor date de la Comitetul Național pentru vaccinarea împotriva COVID-19 au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane. Din aceste doze, 364.814 de persoane au fost vaccinate cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua.

“Dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie trebuie să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măștii în spațiul public, am văzut deja foarte foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public.

Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la MAI. O să vorbesc cu domnul Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba.

Văd peste tot – pe stradă, în metrou – oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa”, a adăugat Cîțu.