Copil din localitatea Vânători dat dispărut

Un copil de şapte ani, din localitatea Vânători, judeţul Arad, plecat de acasă la joacă, a fost dat dispărut de mama lui sâmbătă, iar zeci de forțe s-au mobilizat și au pornit să-l caute.

La acțiunea comună de căutare a copilului participă pompieri de la ISU, echipe operative formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, 10 polițiști din cadrul Poliției orașului Chisineu-Criș, cinci jandarmi, autospeciala cu termoviziune a Poliției de Frontieră, precum și 40 de voluntari din localitatea Vărșand, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad,Adina Aconstantinesei. Operațiunea este în desfășurare, dar este îngreunată de întunericul nopții și de ceața densă care s-a lăsat în noapte, a anunțat aradon.ro.

Copilul dispărut este membrul unei familii nevoiașe. ”Este o familie cu 13 copii, dar majoritatea sunt mari, unii deja au şi ei familie. Sunt oameni mai nevoiaşi. Încă nu e clar în ce împrejurări a plecat copilul singur de acasă, părinţii spun că a ieşit la joacă”, a declarat Tiberiu Haasz, primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vănători.

Căutările au început în urma apelului mamei la 112

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat că forţele au fost mobilizate după ce părinţii copilului au sunat la 112 şi au cerut ajutor.

„Apelul a fost făcut de către mama băiatului, care a menţionat că minorul a plecat să se joace, cândva în această dimineaţă, şi nu s-a întors acasă”, a spus George Pleşca.

Potrivit declarațiilor primarului comunei, copilul ar fi petrecut o parte a zilei cu un cioban și cu un grup de șapte copii, dar la final aceștia s-ar fi depărtat, iar copilul căutat ar fi rămas undeva în apropierea unui saivan. Apelul mamei a fost făcut în după-amiaza nefastei zile. De menționat că noaptea trecută temperaturile au fost relativ scăzute ( -5 – -3 grade Celsius ) în localitățile arădene și vizibilitatea a fost suficient de scăzută pentru a crea probleme echipelor de căutare.