Tânărul a fost lăsat într-o baltă de sânge, pe strada Ursului din Arad, dar din păcate nu a mai putut fi salvat. A decedat în mâinile medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență din municipiu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul a fost reținut deja și va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru omor calificat. Ceea ce este șocant, este faptul că e tot minor. Nu se cunosc cu exactitate motivele de la care a pornit agresiunea transformată în crimă în Arad.

Familiile celor doi tineri sunt în stare de șoc, deoarece știau că se înțeleg foarte bine și petrec timpul împreună, fără incidente.

Numărul infracțiunilor este în creștere, adolescenții sunt afectați de lipsa de socializare

Pandemia de coronavirus nu-i ține în case pe unii dintre români, astfel că numărul infracțiunilor a crescut în ultima perioadă.

Printre cei mai afectați sunt tinerii, adolescenții care petrec foarte mult timp în casă, nu mai socializează direct, iar acest lucru are consecințe negative asupra stării lor emoționale, fiind mai dispuși la fapte de violență, depresie, suicid, spun psihologii.

Confrm unui studiu realizat de sociologii cu competențe în a analiza cauzele infracțiunilor, rezultă că la fiecare două zile, un minor comite o infracțiune.De la furturi banale, până la tălhării, viol, chiar și omor.

Polițiștii, reprezentanții Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului, împreună cu psihologi, consilieri educaționali, au ajuns la concluzia că este necesar să intensifice acțiunile de prevenire a delincvenței juvenile, prin diferite metode care să-i atragă pe tineri, în special pe cei care provin din medii defavorizate care nu au suportul familiei în educație.

Polițiștii au făcut acest apel, tocmai pentru a ne lua unele măsuri de prevenire.

În topul faptelor penale sunt furturile, distrugerile, tâlhăriile, cele prin care se încalcă regulile de circulație rutieră.

O analiză a polițiștilor evidențiază că, în pandemie a crescut numărul abuzurilor în familie.

Cazurile de violență în familie și cele de ultraj au înregistrat o creștere semnificativă față de anul 2019, iar acum s-au adăugat și cele privind zădărnicirea bolilor, mai precis, este vorba despre cei care au fost infectați cu Covid și nu au declarat autorităților sau nu au stat în izolare.

Pentru a nu deveni victima furturilor, oamenii legii recomandă alegerea unor dispozitive de securitate, prudență în etalarea bunurilor, iar în ceea ce privește violența în familie, este bine de aminitit că împăcarea nu mai înlătură răspunderea penală de acum înainte.