La acest moment, sunt posturi scoase la concurs pentru Nădlac II, județul Arad.  Probele vor începe pe data de 14 iunie ac. Dosarele pot fi depuse până la data de 9 iunie, ora 15.00, la sediul DRDP Timişoara.

Arad. Ancheta DNA a lăsat vama goală. Printre acuzați, politicieni de top

Procurorii anticorupție au descins la  lpunctul de control al autovehiculelor de transport marfă cu tonaj mai mare de 7,5 tone de la Nădlac II în noiembrie 2020. Printre acuzațiile formulate de ei se numără faptul că o bună parte din veniturile structurii de control s-au scurs către politicieni de top. Printre ei se numără foștii parlamentari Dorel Căprar şi Florin Tripa (PSD Arad), respectiv senatorul Ioan Narcis Chisăliţă şi deputatul Luminiţa Maria Jivan (PSD Caraş-Severin), informează aradon.ro

Bani contra concursuri fraudate

DNA a investigat modul în care politicienii acționau pentru protecția celor pe care susțineau la angajare. Ulterior, serviciul se întorcea către ei prin mita pe care controlorii din trafic o percepeau cetățenilor. Procurorii vorbesc despre sume cuprinse între 100 și 500 de euro lunar pe care le ofereau foștilor parlamentari. Astfel, s-a ajuns la un prejudiciu de peste 300 000 de lei, notează sursa citată.

Vameșii practicau aceste activități nelegale din 2016, transmite DNA.

 Pentru a oferi ‘protecţie’, în perioada septembrie 2016 – noiembrie 2019, inculpata Miuţescu Elisabeta ar fi pretins şi primit de la o persoană având funcţia de controlor de trafic (martor în cauză) suma totală de 19.300 de euro (…) În aceeaşi manieră ar fi procedat şi inculpatul Horgea Cristian, care, în intervalul 28.02.2019 – 13.11.2019, ar fi pretins şi primit de la acelaşi martor sumele de 900 de euro şi 250 de lei”, menționează procurorii anticorupție. Dosarul este în fază de judecată, iar mai mulți inculpați au fost arestați la domiciliu sau plasați sub control judiciar.

Până la acest moment, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și PSD nu s-au constituit părți civile, scrie aradon.ro