Arad. Anchetatorii au reușit să facă rost de telefonul omului de afaceri Ioan Crișan, iar cercetările sunt în toi.

În telefonul celui decedat s-a descoperit lista de apeluri din ziua asasinatului.

Telefonul a fost găsit în torpedoul mașinii a omului de afaceri, iar anchetatorii au găsit noi detalii privind lista de apeluri din ziua tragicului eveniment ce a șocat întreaga Românie.

Arad. Noi cercetări privind ultimele apeluri telefonice a omului de afaceri Ioan Crișan

Din primele cercetări reiese că Ioan Crișan nu a fost contactat de nimeni în dimineața asasinatului care s-a consemnat la data de 29 mai, relatează gandul.ro. Totodată, mașina omului de afaceri a fost aruncată în aer prin apel telefonic, activând astfel dispozitivul instalat în mașină.

Procurorul care conduce echipa de investigație este Romulus Varga, cel care a reușit condamnarea polițistului Cristian Cioacă în cazul Elodiei.

Explozibilul care a fost folosit pentru uciderea omului de afaceri este de tip militar și ar proveni din fosta Iugoslavie. Este vorba despre TNT, un echipament militar trinitrotolen- stil extil, relatează evz.ro.

Conform primelor cercetări ale anchetatorilor, Ioan Crișan a fost filat mai multe zile, iar bomba ar fi fost amplasată sub mașina sa în fața blocului.

Bomba a fost situată sub scaunul mașinii. În momentul în care bomba a explodat, balamalele scaunului au fost smulse, iar Ioan Crișan a murit pe loc. Scaunul a fost rupt și aruncat în plafonul mașinii.

Afaceristul Ioan Crișan avea o fermă de somn african la câțiva kilometri de municipiul Arad. Locația se afla într-o fabrică de cânepă, iar ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri.

Pe 9 iunie, începând de la ora 13.00, va avea loc înmormântarea lui Ioan Crișan. Familia îndurerată a cerut ca jurnaliștii să le respecte durerea. Totodată, Aurora Ardelean are interzis la funerarii.

Ioan Crișan a murit pe 29 mai după ce mașina lui a sărit în aer, într-o parcare.