Precizările privind cursul anchetei din Arad au fost făcute în ziua în care familia l-a înmormântat pe afaceristul Ioan Crișan, decedat în urmă cu 12  zile, în urma unui atentat cu bombă.

„Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de 2-3 ori pe săptămână. Nu doar cu Inspectorul General, şi cu alţi şefi din structurile MAI şi împreună am considerat că este important ca domnul Benone Matei să meargă să coordoneze structurile Poliţiei Române acolo”, a spus Lucian Bode, după un eveniment desfăşurat la Inspectoratul General de Aviaţie.

Potrivit ministrului Bode, implicat direct în anchetă este adjunctul IGPR.

„El a coordonat în prima săptămână ancheta, a coordonat structurile Poliţie Române acolo. Domnul Miriţescu s-a întors la IGPR şi într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Inspector General am decis împreună ca domnia sa să meargă la Arad, să coordoneze toate activităţile de acolo şi apoi să se întoarcă. Nu este nimic spectaculos că domnul Inspector General este acolo, este o decizie pe care noi am luat-o”, a mai spus Bode, intr-o declarație de presă.

Arad. Telefonul lui Ioan Crișan, instrument-cheie în anchetă

Anchetatorii au reușit să facă rost de telefonul omului de afaceri Ioan Crișan, notează aradon.ro

În telefonul  s-a descoperit lista de apeluri din ziua asasinatului.

Telefonul a fost găsit în torpedoul mașinii a omului de afaceri, iar anchetatorii au găsit noi detalii privind lista de apeluri din ziua tragicului eveniment care a zguduit întreaga țară.

Autoritățile dau asigurări că vor prinde asasinii

„Faptul că MAI implică în soluţionarea incidentului de la Arad cei mai buni specialişti, resurse suficiente pe care le punem la dispoziţia procurorului de caz pentru ca această tragedie să fie elucidată, să găsim vinovaţii. Noi acolo am luat toate măsurile pentru ca ancheta să se poată desfăşura fără piedici, am luat legătura cu familia victimei şi pe de o parte au fost audiaţi şi li s-a spus ce au voie să comunice şi ce nu au voie să comunice, am sigilat locuinţa imediat”, a explicat Bode, citat de Agerpres.