Ne găsim în această perioadă atât de așteptată a Sărbătorilor de Iarnă 2020. De regulă aceste sărbători sunt petrecute în familie și tradițiile populare și creștine se doresc a fi rememorate. Acestor momente de introspecție și reculegere sufletească și religioasă a subscris și Familia Regală a României care aanunțat prin paginile sale oficiale, inclusiv pagina de Facebook, că va petrece Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus Hristos la Castelul Regal de la Săvârșin, județul Arad. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât este pentru a 20-q oară consecutiv când Familia Regală petrece aceste momemte deosebite ale anului în castelul din localitatea arădeană.

Postarea pe Facebook a Casei Regale a României sintetizează într-un mod deosebit de emoționant: „Anul acesta, Familia Regală va sărbători al 20-lea Crăciun la Castelul Săvârșin. În anul 2001, Regele Mihai și Regina Ana petreceau primul lor Crăciun la Săvârșin, după revenirea pe proprietate, alături de familie. Aproape două decenii, în care au avut loc multe evenimente, unele fericite și altele triste, în viața țării și în viața Familiei Regale”.

Suplimentar, o inițiativă concretizată la Sibiu încearcă să prezinte modul în care tradițiile românilor erau apreciate de către regii României. Biblioteca Astra din Sibiu va găzdui în perioada 15 decembrie – 20 ianuarie, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”. Aceasta propune publicului sibian o întâlnire cu modul în care sărbătorile, obiceiurile și tradițiile populare românești s-au regăsit în viața și activitatea membrilor Casei Regale a României.

Familia Regală a României a avut o activitate deosebit de fecundă în străinătate pentru ajutorarea României și pentru îmbunătățirea imaginii țării noastre în Occident. Activității pe care am putea-o numi diplomatică i s-a adăugat preocuparea pentru obținerea unor fonduri și bunuri cu ajutoare pentru cei mai puțin norocoși din societate contribuind astfel la o viață mai bună pentru cei nevoiași, bătrâni, copii abandonați sau persoanelor cu probleme de sănătate sau cu dizabilități.

Atât Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I, cât și soțul, Principele Radu, sunt deosebit de apreciați și iubiți în străinătate de către casle regale europene și respectați pentru viziunea lor occidentală și globală, pentru mentalitatea de învingător și pentru înaltă lor cultură științifică și culturală.