Un cadavru ce pare a fi al unui copil, a fost găsit, sâmbătă, pe un câmp. Cadavrul se află într-o stare avansată de descompunere. Starea în care se află cadavrul nu face posibilă identificarea, fiind nevoie, se pare, de o expertiză AND.  Locul descoperirii macabre este la aproximativ 12 kilometri de locul în care a dispărut, în luna ianuarie, un copil. Acesta avea 7 ani, și era din localitatea Vânători, comuna Mișca. Copilul a fost căutat atunci timp de o lună de autorităţi.

„Un apel la 112 a sesizat poliţiştii despre prezenţa unui cadavru uman, de dimensiuni mai mici, pe un câmp între localităţile Mişca şi Vânători. Colegii de la Serviciul Investigaţii Criminale, împreună cu procurorul criminalist, sunt la faţa locului. Cadavrul urmează a fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad pentru efectuarea autopsiei şi identificare”, a anunţat IPJ Arad.

În zonă a dispărut un copil cu aproape trei luni în urmă

Surse din rândul poliției au declarat că se merge pe ipoteza că este cadavrul lui Sebastian Corbei. Această variantă, însă, doar prin teste ADN ar putea să fie confirmată sau infirmată. În zonă nu a fost dat dispărut alt copil.

Sebastian a fost văzut ultima dată în 9 ianuarie, în jurul orei 16,30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa în sat iar mai târziu, cu alți copii, s-a dus la stână cu un localnic. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia, când acesta nu s-a întors acasă.

Pe parcursul unei luni, a fost căutat de autorităţi, pe uscat şi în ape. Căutările au fost organizate pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului. Au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.