În fapt, la Arad funcționa de mai bine de doi ani o fabrică ilegală. A produs în mod nestingherit medicamente care accelerează metabolismul(anabolizante)

Potrivit primelor date din anchetă, 18 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Vor fi prezentate Tribunalului Arad, cu propunere de arestare peventivă pentru 30 de zile.

Arad. Descoperire șoc

„În urma uneia dintre perchezițiile domiciliare, a fost identificat un laborator unde bănuiții ar fi produs medicamente sub forma de comprimate și seruri injectabile cu caracter anabolizant, fiind indisponibilizate utilaje, materie primă sub formă solidă și lichidă, cutii cu produse finite (comprimate și fiole) și cutii cu ambalaje inscripționate sub diferite denumiri de medicamente anabolizante”, au transmis anchetatorii, prin intermediul unui comunicat.

Mii de medicamente, fabricate ilegal

Totul funcționa într-o hală și procurorilor le-a luat aproape un an, pentru a pune cap la cap toate probele. La acest moment, se verifică modul în care medicamentele au intrat în mod nelegal pe piața farmaceutică.

Percheziţiile din cadrul operaţiunii denumită „Tovarys” au fost făcute de către polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – S.C.C.O. Arad, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, informează anchetatorii.

„La data de 23 ianuarie anul curent, polițiștii români din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, asistați de polițiști din Republica Slovacia, au executat o acțiune de combatere a traficului internațional de droguri, prevăzut de legislația slovacă, privind acte de urmărire penală, ca urmare a cererii de asistență judiciară internațională – Ordin European de Anchetă, formulat de autoritățile judiciare slovace, privind cercetarea unui grup infracțional organizat, care ar fi produs, ambalat și distribuit produse finite cu caracter anabolizant. Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la o hală, respectiv un imobil, ambele situate în municipiul Arad, locații care ar fi fost folosite de persoanele bănuite, cetățeni slovaci”, au precizat anchetatorii.

sursă foto: policie.cz