Comisarii Gărzii de Mediu au găsit pe un teren din localitatea Felnac, județul Arad, aproximativ 1300 de tone de deșeuri. Primăria Felnac a primit termen de o lună să cureţe terenul

O cantitate impresionantă de deșeuri, aproximativ 1300 de tone au găsit comisarii Gărzii de Mediu pe un teren din Felnac, după semnalul de alarmă tras de Jurnal Arădean şi www.aradon.ro. Primăria Felnac a primit termen de o lună să cureţe terenul.

Terenul respectiv este poluat prin depozitarea ilegală de deşeuri pe un teren de la marginea localităţii, situat în apropiere de poligon. Despre această rampă ilegală de deşeuri apărută cu acordul administraţiei locale presa locală a relatat săptămâna trecută. Garda de Mediu s-a autosesizat, de asemenea, în urma articolului şi a mers în control.

“În urma prezentării într-un site local de știri a existenței unui depozit neautorizat în localitatea Felnac, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad, s-a deplasat în aceeași zi la locația menționată. S-a constatat că pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătraţi pe locația din proximitatea poligonului Felnac, au fost depozitate aproximativ 1300 tone de deșeuri din construcții și deșeuri municipale amestecate”, a transmis Garda de Mediu în urma controlului efectuat.

Pentru a evita amenzile uriaşe, Primăria Felnac va trebui să cureţe terenul până în 22 februarie 2021

“A fost stabilit termenul de 22.02.2021 pentru salubrizarea în totalitate a zonei precum și monitorizarea permanentă a acesteia în vederea împiedicării depunerilor ilegale de deșeuri. În cazul în care măsurile nu vor fi realizate în termen și conform, se vor aplica sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare”, mai arată comisarii.

Localnicii din Felnac au semnalat poluarea săptămâna trecută. Ei s-au plâns că mii de metri pătraţi de câmp sunt afectaţi. Locul arată dezolant, gunoaiele fiind purtate de vânt dincolo de perimetrul zonei de depozitare.

“Noi am permis să se depoziteze acolo doar moloz, pentru că am închis o altă rampă de acest fel din comună. Care era plină. Este vorba de circa 2.000 de metri pătraţi, un teren al Primăriei. Am considerat că în acest fel putem stabiliza solul, pentru că pe viitor vom extinde drumul în zonă. Din păcate, unii localnici nu au înţeles rostul acestei rampe şi aruncă acolo şi deşeuri menajare. Nu am reuşit să-i prindem pe cei vinovaţi, motiv pentru care intenţionăm să amplasăm camere de supraveghere în acel loc”, a spus primarul comunei, Ioan Malița.