Încadrarea faptei este omor cu premeditare. S-a finalizat cercetarea la fața locului din Arad, însă, procurorii de la Parchetul General cer mai multe expertize.

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin. În cursul zilei de ieri ( n.r. Duminică, 30 mai), a fost finalizată cercetarea la faţa locului. Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate. În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut”, a transmis, luni, 31 mai. Parchetul General.

Arad. Autoritățile spun că nu vor închide granița

După explozia în care omul de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața, autoritățile, oamenii au cerut închiderea granițelor. Ei spun că nu se mai simt în siguranță. Ministrul de Interne, Lucian Bode spune că nu este cazul unei asemenea măsuri și este exclusă ipoteza unui atac terorist.

„ Am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat. Dar, infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică”, a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, citat de Agerpres.

În paralel cu ancheta privind omorul cu premeditare, se desfășoară și o cercetare internă la IPJ Arad. Se verifică, dacă polițiștii au gestionat legal activitatea infracțională din județ.

Potrivit unor date preliminare din dosarul lui Ioan Crișan, omul de afaceri ar fi avut unele divergențe cu mai multe persoane implicate în traficul cu țigări.

El a sfârșit tragic, sâmbătă. Imediat cum s-a urcat în autoturismul personal, s-a declanșat explozie puernică. Mașina era la zi cu verificările tehnice, spune familia. Totul s-a întâmplat în parcarea unui supermarket din Arad, sub privirile îngrozite ale oamenilor.