Pentru degravarea activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Arad, începând cu data de 18 ianuarie, dosarele persoanelor din municipiu care doresc să depunî documentele pentru încadrarea în grad de handicap, vor fi preluate de către DGASPC Arad.

Programul de lucru cu publicul aferent Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, a Serviciului de Evaluare Complexă a Copilului și a Serviciului Evidență și Plată Prestații Sociale, va funcţiona după cum urmează:

  • Luni-marți și joi, între orele 8.30-16.00
  • Vineri, 8.30-13.30

Serviciile de faţă vor funcţiona în cadrul sediului secundar al instituţiei de pe strada Iustin Marişeu nr. 22A.

Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, măsurile de faţă sunt aplicate numai beneficiarilor de pe raza municipiului, iar depunerea directă la ghişeu nu este valabilă beneficiarilor din judeţ.

Aceştia din urmă vor continua să depună documentaţiile respective la sediul primăriilor de domiciliu, potrivit Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.68 din 03.11.2020.

DGASPC. E-mail sau poştă?

Procedurile celelalte de depunere a dosarelor rămân în continuare valabile. pixologic zbrush crack

„Toți beneficiarii, persoane cu dizabilități, sunt informați că documentele în vederea eliberării unui certificat de încadrare în grad de handicap sau obținerea de facilități pot fi, în continuare, trimise și prin poștă și/sau scanate, prin email.

De asemenea, opțiunile persoanelor cu dizabilități (cereri pentru obținerea rovinietei, acorduri, cereri și solicitări pentru eliberarea cardului european de dizabilitate etc.) pot fi transmise prin mandat poștal, cu confirmare de primire sau prin e-mail” – precizează reprezentanţii DGASPC Arad.

Pentru facilitarea depunerii online a documentelor, cei interesaţi au la dispoziţie adrese de e-mail special dedicate, care pot să fie utilizate de către persoanele cu dizabilităţi sau de către aparţinătorii acestora din judeţul Arad. De asemenea, acestea pot fi folosite şi de autorităţi, pentru a putea transmite, în format electronic, dosarele de încadrare în grad de handicap, după cum urmează: