Pedro Negresu a decedat, duminică, 23 mai. Din primele date ale presei locale, era infectat cu virusul Covid. Filarmonica Arad a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Cu adânc regret vă anunțăm că în aceasta zi dirijorul Petronius Negrescu (Pedro) a părăsit aceasta lume și s-a dus să dirijeze orchestra îngerilor. Dorim să transmitem pe aceasta cale sincerele noastre condoleanțe familiei și tuturor celor ce simt împreună cu noi durerea despărțirii premature de cel ce a fost Artistul Petronius Negrescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis instituția de cultură.

Arad. Îndrăgostit de muzică din copilărie

Pedro Negrescu a iubit muzica din copilărie, în special jazz. A concertat cu nume sonore precum: Johnny Răducanu, „Swinging Europe” . dirijor, a susținut concerte cu orchestrele Filarmonicilor din: Arad, Timișoara, Cluj, Bacău, Botoșani, Iași, a Teatrului Muzical „N. Leonard” din Galați și a Teatrului de Opereta din Kiev. Ca muzician de jazz, a avut numeroase concerte, realizând foarte multe înregistrări de radio și de televiziune. Este autorul a trei albume proprii și totodată autor al unor muzici de teatru și film, scrie glsarad.ro.

A învățat de la cei mai buni

Ca orice artist care a dorit să-și exprime emoțiile cât mai bine în fața publicului, Pedro Negrescu a făcut eforturi să învețe de la cei mai buni. A urmat cursurile de orchestră la Haendel Akademie – Karlsruhe – Germania în 2000, 2001, 2003, atâtt la sectiunea instrumentala, cât si cea de operă, potrivit sursei citate.

Pedro a început să dirijeze orchestrele din anul 2000. A studiat mult în particular:  masterat,   doctorat. I-a avut mentori  pe: Petru Andriesei, Cristian Brâncuși, Dumitru Goia. A mai studiat cu maeștrii: Petru Oshanitsky, Sabin Pautza, Larry Livingston, Ilarion Ionescu Galați, Valentin Doni.

A fost, de asemenea,  bursier la Bad Goisern în Austria unde i-a întâlnit pe contrabasistul Larry Grenadier, pe bateristul Billy Hart și pe saxofonistul Rick Margitza.