Arad. Modul în care echipa lui Călin Bibarț, primarul Aradului, a creat tensiuni în PNL. Sergiu Bîlcea, liderul pe municipiu al liberalilor arădeni a precizat că în ședinta convocată de către el se vor dezbate propunerile bugetare și restructurarea instituțiilor.

„Sunt preocupat să găsim cea mai bună construcţie bugetară pentru Arad, integrată în dorinţa de a produce dezvoltare. Am convocat o şedinţă a Biroului Municipal PNL, în care vom analiza bugetul Aradului. Aşteptăm o prezentare convingătoare din partea primarului Călin Bibarţ, vom discuta cu consilierii municipali despre proiectele care dezvoltă oraşul nostru.

Îmi doresc să avem o direcţie clară, să punem în mişcare proiectele pentru care am primit încrederea arădenilor, să restructurăm corect personalul şi instituţiile fără să afectăm serviciile importante şi obligaţiile asumate faţă de comunitate”, a precizat Bîlcea.

Arad. Discuții aprinse pe bugetul local

De asemenea, liberalul se arată optimist în vederea deciziilor care vor fi luate după ședința de la sediul PNL. Demnitarul a precizat că ,, nu este simplu, în condițiile pandemiei, dar am convingerea că se poate”.

Cu câteva zile în urmă, în cadrul unei dezbateri privind Filarmonica, Bogdan Barbu, reprezentantul Filarmonicii a precizat că bugetul alocat este insuficient și nu se vor putea achita salariile. El dă vina pe municipalitate că au redus la jumătate fondurile, lucru ce va duce la incapacitatea instituției de a mai funcționa.

Filarmonica a fost uitată de către reprezentanții primăriei

Totodată, Barbu s-a arătat revoltat de propunerea primăriei de a restructura 40 de posturi artistice.

„Este echivalentă cu desfiinţarea acestei instituţii de prestigiu de care Aradul şi nu numai se bucură de mai bine de 180 de ani. Această instituţie a trecut prin două războaie mondiale. A trecut prin perioada comunistă, a trecut de perioada de tranziţie şi a trecut prin aproximativ 60 de mandate de primar.

Şi niciodată în istoria ei nimeni nu a propus desfiinţarea acestei instituţii sau, altfel spus, restructurarea ei. Pentru că nu mai avem ce restructura. Suntem sub limita existenţei”, a spus în acea perioadă Barbu, informează aradon.ro.