Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a rămas fără jumătate dintre angajaţii care erau detaşaţi la triajele de la frontieră. Altfel spus, medicii și asistenții s-au întors în mediul școlar, astfel cei care vin în ţară aşteaptă mai mult pentru formalităţi.

Potrivit AGERPRES, Horia Timiș, șeful DSP Arad, a declarat că instituția avea aproape 70 de angajați în cinci puncte de trecere a frontierei din județul Arad. Jumătate dintre ei erau de la școli.

„Timpul de aşteptare pentru triajele de la frontieră a crescut odată cu plecarea asistenţilor şi medicilor şcolari înapoi la administraţia locală. A plecat, practic, mai mult de jumătate din personalul nostru. În toate cele cinci puncte de la frontieră am avut în jur de 70, au plecat în jur de 40.

Avem speranţe că vom primi o suplimentare de personal, este vorba de cadre medicale medii care ar putea fi angajate fără concurs, ca să putem face faţă nevoilor din vămi, dar aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii deblocarea posturilor”, a spus Horea Timiş.

Probleme la graniță datorită lipsei de personal

Șeful DSP a mai precizat că cele mai multe probleme întâmpinate sunt la trecere a frontierei Nădlac II şi Nădlac I. Pasagerii trebuie să treacă pe la punctele DSP pentru triajul epidemiologic, după ce sunt verificaţi de poliţiştii de frontieră.

„Am avut şi situaţii la Vărşand şi Turnu când, din lipsă de personal, am direcţionat către celelalte puncte de frontieră, fiindcă nu am avut oameni ca să asigurăm permanenţa acolo”, a mai spus Timiş.

Datorită lipsei de personal DSP care să organizeze mai multe puncte de control, la Nădlac II se intră la momentul actual doar pe un singur culoar pentru triajul medical.

Nădlac a intrat în carantină pentru 14 zile

Potrivit unui ordin semnat de Raed Arafat, orașul Nădlac, județul Arad, a intrat în carantină pentru 14 zile. Măsura a fost luată după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,83 la mia de locuitori.

Circulația pe drumurile naționale și județene pentru cei care tranzitează zona nu este afectată de această măsură. Totodată, localnicii nu vor putea ieși din casă, decât ziua, între orele 6-22, doar pentru motive întemeiate.