Oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş- județul Arad au făcut primele declarații.

Familia micuțului Sebastian Corbei a recunoscut îmbrăcămintea purtată la data dispariției.

„După spusele părinţilor, hainele sunt aceleaşi cu care era îmbrăcat copilul la momentul dispariţiei. Cu toate acestea, trebuie făcută expertiza ADN pentru confirmarea identităţii, iar pentru asta au fost prelevate deja probe biologice ce vor fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti”, a declarat prim procurorul Răzvan Plic, pentru Agerpres.

Cadavrul, aflat într-o stare avansată de descompunere, a fost descoperit între localitățile Mișca și Vânători.

Arad. Sebi, copilul dispărut în ianuarie, a fost găsit decedat

Sebi, în vârstă de 7 ani, a plecat la joacă, la data de 9 ianuarie. De atunci, nimeni nu l-a mai văzut. Familia a intrat în alertă și a anunțat Poliția. L-au căutat timp de aproape 4 luni, cu echipape inclusiv de la București.

Procurorii spun că nu există urme de violență pe corpul lui. Cel puțin, în urma primelor cercetări medico-legale.

„Din primele constatări medico-legale nu rezultă că pe corpul victimei ar fi existat urme de violenţă”, a explicat procurorul Plic.

Astfel, se avansează ipoteza unui accident. Copilul a alunecat, fiind iarnă, a murit prin ingheț.

Familia copilului este în stare de șoc. La momentul dispariției, mama lui credea că a fost răpit și transmitea un mesaj:

„Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el”.

ISU Arad a participat la acțiunea de căutare a lui Sebi cu cu 8 autoturisme. Au fost angrenați și 12 pădurari.

De asemenea, au participat zeci de voluntari cu 5 drone și 7 mașini de teren, 30 de pompieri cu 4 autoturisme de teren, o autoșenilată, o barcă și o autospecială de suport și câteva zeci de jandarmi cu o autospeciale.

Într-un final, cel care l-a găsit, alertat de mirosul cadavrului, a fost un cioban. El a alertat Poliția, sâmbătă după- amiază.