Un grup de arădeni și-au arătat recunoștința față de munca titanică pe care o fac medicii de la cel mai mare spital de COVID-19 din județul Arad și au adus buchete și ghivece de flori.

Acest gest vine ca o replică la protestele care au loc în ultimele zile în toată țara împotriva restricțiilor impuse. De asemenea, gestul reprezintă un suport pentru medici, după ce mai multe persoane s-au ridicat împotriva medicilor. Arădenii au așezat florile în fața unității medicale, pe spațiul verde. Medicii au fost luați prin surprindere de gestul oamenilor.

După ce arădenii au lăsat florile, cei care au inițiat acțiunea au aplaudat minute în șir medicii ce se luptă de un an de zile cu pandemia.

Arad. Gest de recunoștință față de medicii de la spital

O arădeancă a spus că munca medicilor, de a salva bolnavii de COVID-19 nu trebuie uitată și că injuriile anumitor protestatari nu-și au locul.

„Am venit să ne arătăm recunoştinţa faţă de medici pentru toată munca pe care o fac de un an de zile, să ne salveze bolnavii.

Le transmitem că nu putem să fim de acord cu injuriile care se aud prin pieţe”, a spus o arădeancă, informează Agerpres.

Arădenii prezenți la acțiune susțin că a fost greșeală din partea unor protestatari de a merge în curțile spitalelor și de a striga ,,asasini” și ,,criminali”. Participanții au încercat să readucă un zâmbet pe buze medicilor greu încercați în această perioadă prin oferirea de flori și aplauze.

Medicii au răspuns gestului arădenilor

Mulțumiți de acest gest, mai mulți medici din spital au ieșit afară. Ei erau  îmbrăcați în echipamentele de protecție și au aplaudat la rândul lor.

Protestele din ultimele zile la care au participat mii de oameni din întreaga țară au împărțit țara în două. Ei protestează față de restricțiile impuse în contextul pandemiei.

De asemenea, multe persoane au intrat în curțile mai multor spitale și au transmis mesaje ofensatoare doctorilor ce încearcă să salveze vieți. Ei i-au făcut ,,asasini” și ,,criminali”.