Arad. Vești bune pentru arădeni. Începând de sâmbătă, 1 mai, cel mai probabil se vor redeschide localurile în interior, sălile de spectacole, dar și piața Obor.

După mai bine de două luni de la instituirea scenariului roșu în Arad, datorită numărului mare de cazuri de COVID-19 și depășirea ratei de incidențe de 3 la mia de locuitori, astăzi, 29 aprilie, rata de infectare a scăzut la 2,95.

Conform alerte.ms, municipiul Arad a înregistrat o rata de infectare sub 3 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide astăzi scoaterea din scenariul roșu, după expirarea celor 14 zile cu care au fost prelungite restricțiile.

Altfel spus, dacă și mâine rata de incidență se va menține sub 3 la mia de locuitori, restaurantele și cafenelele vor putea primi în interior persoane. Trebuie să amintim faptul că acestea vor putea funcționa la o capacitate de ocupare de 30 la sută, conform restricțiilor specifice scenariului galben.

Cazurile de COVID-19 sunt într-o continuă scădere în Arad

Pe lângă aceasta, Piața Obor și cea de mașini își va putea relua activitatea din acest weekend. Cu toate acestea, purtatul măștii rămâne obligatoriu, iar magazinele vor putea funcționa până la ora 21. Restricțiile de circulație se aplică de la ora 22.00 până dimineața la 5.00.

DSP Arad și Prefectura a decis ca din 7 mai să înceapă vaccinarea personalului din HoReCa la un centru de vaccinare mobil. Acesta va fi amplasat în piața Avram Iancu și se va folosi Pfizer. Cei care doresc să se vaccineze nu vor trebui să-și facă programare.

Această inițiativă se dorește scăparea industriei de restricții. Florin Cîțu a afirmat că ridicarea restricțiilor contează mult de vaccinarea personalului.

„Putem discuta de evenimente unde oamenii sunt vaccinați, putem să discutăm de restaurante care, de exemplu, să nu mai fie legate de rata de incidență, dacă tot personalul dintr-un restaurant este vaccinat”, a conchis Cîțu.