De câteva zile bune, în judeţul Arad, locatarii comunelor Gurabont şi Almaş au parte de apă cu noroi la robinetele locuinţelor lor. Compania de Apă Arad (CAA) trebuia să cureţe bazinul însă acest lucru încă se lasă aşteptat.

Vremea rea a împiedicat remedierea situaţiei

Întrebat de către redacţia EvzT cu privire la cauza inconvenientului de faţă şi la soluţiile de remediere viitoare, secretarul Primăriei Almaş, domnul Emil Viorel, a declarat faptul că:

„Trebuiau să vină să cureţe bazinul dar nu au putut datorită vremii. Problema era că nu aveam deloc apă, dar acuma s-a reglementat. Momentan aşteptăm să vină maşina de la Compania de Apă Arad, să cureţe bazinul că nu l-au mai curăţan de 2-3 ani. Trebuiau să vină acum aproximativ două săptămâni, duminica, dar atunci a plouat sau a nins. Probabil că acuma fiind timpul mai favorabil or să vină”, a declarat secretarul pentru EvzT.

Cuvântul localnicilor. „Compania de Apă ne ignoră”

Localnicii acuzau Compania de Apă Arad de faptul că de zile întregi aceştia nu au dispus de apă curată şi nu au avut posibilitatea de a se spăla.

„Este DEPLORABIL ce se întâmplă în secolul XXI în Comuna Almaș, județul Arad! De mai bine de 10 zile nu este apă – și cică să ne spălăm, ca e pandemie. Oare asta nu se vede la nivel de Primărie, Consiliu Județean, Prefectură?! Acum pe unde sunteți, domnilor care gestionați rânduiala în comună?!

Ați uitat deja că este o comunitate locuită, căreia  nu de mult i-ați cerșit voturile? Unii au copii, alții animale… alții, pur și simplu, s-ar spăla! Ori a trecut campania și stați la table încă 4 ani?! Mereu se găsește o scuză, că nu sunt bani de investiții etc… dar până când să suportam noi minciunile și cheltuielile aberante ale acestor instituții puse în slujba comunității?

Sau așa ar trebui să fie… Compania de Apă ne ignoră, Primăria este indiferentă, noi revenim în sec XIV, cu lighean și găleată! Trezirea! Ajunge!” – este postarea publică a unei localnice din comuna Almaș, publicată „în disperare de cauză” pe mai multe grupuri de facebook.

Intrând în legătură telefonică cu CAA, reprezentanţii Companiei de Apă nu au oferit informaţii cu privire la situaţia de faţă, sugerându-ne să îi contactăm în scris. Astfel, EvzT le-a trimis un e-mail în speranţa că vor clarifica acest inconvenient. Actualmente, încă aşteptăm un răspuns oficial din partea CCA.

Flavius Benjamin Moţ, explică

Consilierul local Gurahoţ, Flavius Benjamin precizează că în afara problemelor de alimentare cu apă, de câteva zile calitatea acesteia lasă de dorit.

„De ceva timp (o parte din locuitorii comunei Gurahonț) ne confruntăm cu problema alimentării cu apă, de câteva zile avem o nouă problemă pe lângă cea a alimentării, calitatea îndoielnică a apei potabile(???). Am fi recunoscători celor de la Compania de Apă Arad, dacă ne-ar informa să nu consumăm o astfel de apă până se remediază problema.”

În acest sens a fost depusă o reclamaţie la A.N.P.C, urmând să se primească un răspuns oficial

În ciuda faptului că localnicii nu consumă apă direct din Criş, aceştia beau apă din Mureş, ceea ce este cam tot acelaşi lucru. Astfel, cetăţenii sunt direct interesaţi de evoluţia cazului de faţă şi evident, de rezolvarea acestuia.