Arad este județul cu cele mai multe terenuri agricole vândute, 691 la număr în primele trei luni ale anului. Pe locurile următoare se clasează Bihor, cu 458 de terenuri agricole achiziționate și Galați cu 402.

Analiștii financiari spun că această creștere a vânzărilor de terenuri a fost generată de impactul pandemiei. De data aceasta, a fost unul pozitiv. În cele mai multe dintre cazuri, investiția a fost văzută ca o alternativă la joburile actuale.

De asemenea, tot mai multe persoane au început să se arate interesate de mediul rural, de la debutul pandemiei.

Arad și Cluj stau bine și la vânzarea apartamentelor

De asemenea, județul Arad stă bine și la vânzarea apartamentelor. Alături de Cluj și, evident, București.

La polul opus sunt județele Covasna, Caraș-Severin și Călărași.

„În luna martie 2021 au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 62.891 de imobile, cu 12.744 mai multe faţă de luna februarie. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare” , transmite ANCPI, citată de actualități -arad.ro

Clujul rămâne în topul cu cele mai  scumpe apartamente

Județul Cluj se menține în topul cu cele mai mari prețuri la apartamente.

Conform Indicelului Imobiliare.ro, suma medie pentru vânzarea apartamentelor a crescut cu 2,1% în luna martie față de luna februarie. În bani, înseamnă 1887 de euro pe metru pătrat. Cea mai mare creștere au avut- o cele din cartierele rezidențiale. Aceasta a înregistrat o majorare de până la 1924 euro pe metru pătrat.

Mult mai echilibrată pare piața imobiliară din Brașov.Imobiliare.ro arată o stagnare a prețurilor. De la 1257 de euro pe metrul pătrat nu se ajunge la mai mult de 1277 de euro pe metrul pătrat. Cifrele au fost analizate pentru primele trei luni ale anului.

În ceea ce privește ipotecile, la nivel naţional, în martie 2021, a fost de 27.265, cu 283 mai mare faţă de martie 2020. Cele mai multe s-au înregistrat în Bucureşti – 6.006, Ilfov – 2.014 şi Timiş 1.712. La polul opus se află judeţele Sălaj – 60, Harghita – 95, şi Covasna – 96.