Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar angajații firmei din Arad au fost evacuați.

„În primă fază, flăcările au fost foarte mari şi aproape de hală, existând pericolul de a fi cuprinse şi aceste imobile. În cele din urmă, s-a reuşit limitarea flăcărilor şi nu mai există niciun pericol”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Arad. Incendiu puternic, la o firmă de deșeuri. Oamenii nu au mai putut respira

La acest moment, nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, iar pagubele materiale sunt în curs de stabilire.

Din primele date , au ars cantități mari de plastic, piese auto. Cetățenii au sesizat fumul dens, iar pentru câteva momente au simțit că nu pot respira.

Autoritățile spun că, în nenumărate rânduri au avertizat societățile cu profil e gestionare a deșeurilor să respecte regulile de prevenire a incendiilor. De asemenea, spun că arderea necontrolată a deșeurilor este unul dintre principalii factori de poluare.

Cum afectează arderea necontrolată a deșeurilor

Pe lângă impactul negativ asupra sănătății oamenilor, poluarea aduce și amenzi uriașe. Dacă statul nu se mobilizează, amenzile de la Uniunea Europeană aplicate statului român ar putea ajunge și până la 400 000 de euro pe zi.

Specialiștii în protecția mediului spun că, poluarea nu poate fi combătută doar cu amenzi. Un rol major îl are educația cetățenilor cu privire proteția mediului înconjurător. Ei cred că a sosit momentul să ne schimbăm radical stilul de viață, de dragul naturii. Un prim pas este renunțarea la plastic, apoi îngrijirea tuturor spațiilor verzi.

Conform unui studiu publicat de site-ul AirVisual, Brașovul se află în topul orașelor fruntașe la gradul de poluare, alături de București, Cluj, Botoșani.

În anul 2020, Brașov a avut coeficientul de poluare 18. Explicația autorităților este că nu au existat măsuri practice pentru poluarea cauzată de construcțiile care nu au în vedere spațiile verzi.