Punctul de trecere Nădlac II – sufocat la ieșirea din România

În acest fel se întâmplă ca unele puncte de trecere ale frontierei vestice și nord-vestice ale României să fie din nou aglomerate în această perioadă. Românii care au venit în țară de sărbători formează importante cozi la graniță, în punctul de trecere Nădlac II. Polițiștii de Frontieră au raportat, recent, ambuteiaje pe sensul de ieșire din România și solicită șoferilor să folosească și alte puncte de trecere ale graniței.

Coloane mari de mașini au început să se formeze pe parcursul zilei de duminică, 03.01.2021, iar duminică după amiază la Nădlac II trecerea frontierei se făcea cu dificultate, a informat Poliția Română. Cele mai mari probleme sunt pe sensul de ieșire din țară, către Ungaria.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac se desfășoară relativ dificil, în format coloană, la ieșirea din țară.

Recomandările autorităților

În ideea evitării ambuteiajelor, conducătorii auto care intenționează să se deplaseze către Ungaria, sunt sfătuiți să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, care sunt momentan mai puțin aglomerate și solicitate. Dorind degajarea punctului principal de trecere, autoritățile arădene au menționat că pentru traficul greu este deschis punctul de la Vărșand, iar pentru autoturisme în apropiere este recomandat punctul de la Turnu. Sunt recomandate de asemenea punctele mai nordice, bihorene, de la Salonta sau Borș, deși s-a constatat și la Borș o intensificare a traficului la ieșirea din țară.

În aceste condiții activitatea oamenilor legii se cere a fi la înălțime și este solicitată la maximum. Un trafic atât de intens poate provoca și erori ale polițiștilor sau mari întârzieri și ambuteiaje și mai mari în cazul unor verificări mai amănunțite. Coloanele întinse de autoturisme la ieșirea din țară se estimează că se vor menține în prima decadă a lunii ianuarie 2021, fenomenul fiind binecunoscut în ultimele decenii.