În cadrul acțiunilor au fost verificate 30 de imobile aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Arad. Imobilele se află în stare de degradare și necesită reparații urgente, iar unui locatar dintr-un apartament dintr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu i s-a stabilit termen de eliberare a unei locuințe ce a ocupat-o abuziv cu bunuri. Persoana s-a conformat solicitării polițiștilor locali, respectând termenul de eliberare a locuinței respective, evitând astfel aplicarea măsurilor sancționatorii prevăzute de HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

“După încheierea sărbătorilor de iarnă, acțiunile polițiștilor locali împreună cu angajații Direcției Patrimoniu se vor intensifica, urmând să capete un caracter permanent, atât în scopul menținerii în stare de întrebuințare a locuințelor din proprietatea statului cât și pentru a se monitoriza incidența actelor antisociale în condominiile unde există locuințe administrate de primărie”, se arată în comunicatul Poliției Locale Arad.

La începutul anului viitor, acțiunile polițiștilor locali se vor intensifica și urmează să capete un caracter permanent.

România deține în străinătate câteva miliarde de euro sub formă de imobile. La New York se află un bloc cu 15 etaje , iar printre proprietăţile imobiliare care merită menţionate se mai găsesc două clădiri cu o suprafaţă totală de 12.600 de metri pătraţi, situat pe un teren de 4,2 hectare în Moscova. La Beijing, România deţine un mini-cartier, dispus pe o suprafaţă de două hectare: opt clădiri (misiune diplomatică, locuinţe, hotel, spaţii tehnice şi administrative) cu o suprafaţă utilă totală de 7.800 de metri pătraţi.

Imobilelor li se mai adaugă un număr încă necunoscut de opere de artă, unele din ele de mare valoare (conform oficialilor Ministerului de Externe, acestea se află în prezent în procedura de inventariere), dar şi 596 de autovehicule deţinute de misiunile diplomatice.