Arad. Polițiștii arădeni au reușit să confiște 320.000 de pachete de țigări dintr-un camion oprit în trafic.

Mașina era condusă de un bărbat care a abandonat vehiculul și a fugit. Polițiștii au descoperit țigările în spatele unor paleți încărcați cu borcane.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad au precizat că vehiculul a fost oprit la un control al agenţilor de la Poliţia Rutieră, pe DN 7, în localitatea Mândruloc.

Arad. Captură de zile mari pentru polițiștii arădeni

„În momentul legitimării, şoferul autotrenului a fugit de la faţa locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitaţi poliţiştii Serviciului de Investigate a Criminalităţii Economice, fiind descărcaţi 14 europaleţi care, aparent, conţineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, aşezate pe partea exterioară a europaleţilor, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de ţigări de contrabandă, netimbrate”, informează IPJ Arad.

Polițiștii au indisponibilizat camionul și toate țigările găsite în vederea continuării cercetărilor. Cercetările continuă în vederea depistării șoferului și a celor implicați.

Țigări confiscate la nivel național în valoare de 50.000.000 de lei

În primele luni ale anului 2020 au fost confiscate 4.000.000 de pachete de țigări în valoare de 50.000.000 de lei. Directorul General Novel Research, Marian Marcu, a precizat că piața neagră a scăzut cu 30 % față de anul 2019. Cea mai afectată zonă din țară de comerțul ilegal de țigări este nord-vestul, chiar dacă se află în scădere cu 8,3 puncte procentuale până la 24,7 %.

Țara noastră s-a aflat sub media comerțului ilegal din Uniunea Europeană în 2020. În 2018, polițiștii de frontieră au reținut 929 de persoane și confiscat 184 mijloace de transport (conform datelor înregistrate pe stopcontrabanda.ro).

Reamintim că polițiștii arădeni au reușit să confiște 320.000 de mii de pachete de țigări dintr-un camion oprit în trafic. Șoferul a reușit să fugă, iar polițiștii sunt pe urmele lui. Polițiștii au descoperit țigările în spatele unor paleți încărcați cu borcane.

Citește despre noua abordare a fumatului aici.