Joi seară, zeci de motocicliști au participat la un marș pe străzile din Arad pentru susținerea campaniei de vaccinare. La final, participanții s-au vaccinat la un centru de vaccinare drive-thru cu prima doză de se Pfizer.

Acţiunea a fost organizată de Clubul Motocicliştilor MC Burnout Arad, care a fost susţinut de Prefectură, Primăria Arad şi Direcţia de Sănătate Publică.

Peste 50 de motocicliști s-au adunat în Piața Revoluției și au pornit în marș pe cele mai importante străzi pentru promovarea campaniei de imunizare.

Arad. Zeci de motocicliști au ieșit în stradă pentru susținerea vaccinării

„Dacă va scădea numărul de cazuri, scăpăm de restricţii. Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem: dacă vrem să terminăm cu pandemia, trebuie să ne vaccinăm. Noi vrem să ne întoarcem la viaţa de dinainte şi singura soluţie este prin vaccinare în masă.

Colegii noştri din club au fost foarte încântaţi de ideea marşului, pentru că toţi am pierdut prieteni, membri de familie, ne-am săturat, vrem să oprim răspândirea acestei boli”, a declarat unul dintre motocicliştii participanţi, Lehel Pal, relatează Agerpres.

Horea Timiș, șeful DSP Arad, a precizat că acțiunea reprezintă un sprijin serios pentru promovarea imunizării.

„Este impresionant ce au făcut aceşti motociclişti pentru comunitate, sunt un exemplu de ceea ce pot face asociaţiile civice alături de instituţiile publice. Mesajul vaccinării trebuie să ajungă la cetăţean pe orice cale posibilă”, a spus Horea Timiş.

La finalul marșului, motocicliștii s-au vaccinat la un centru drive-thru din parcarea hipermarket-ului Remarkt. Municipalitatea a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru unde există 200 de locuri disponibile zilnic.

Vaccinarea direct din maşină se poate face zilnic între orele 8,00 şi 20,00. În județul Arad s-au vaccinat aproape 66 de mii de persoane cu prima doză, iar 39.000 au primit și a doua doză, informează Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.