Vaccinare la Arad – Etapa a doua. Vineri, 15 ianuarie, de la ora 15.00, a început procesul de vaccinare al persoanelor din etapa a doua în toată țara.

Înregistrarea pentru vaccinare cu serul produs de către compania Pfizer/BioNTech a fost deschisă prin platforma online, cât și prin intermediul call centerului.Aradul beneficiază de  șapte fluxuri pentru cea de-a doua etapă de vaccinare: 3 în municipiu – unul la Genesys și două la Spitalul Clinic Județean Arad – Grădiște și patru în județ la Lipova, Pecica, Chișineu-Criș și Sebiș.

Programarea la vaccinare, mai încolo

La Arad, toate locurile disponibile în centrele din municipiu au fost ocupate la doar câteva ore după ce s-a dat startul programărilor. De asemenea, un număr mare de români s-au programat la vaccinare în celelalte patru centre din județ.

Autoritățile din Arad au solicitat, înaintea începerii vaccinării pentru etapa a doua, alocarea maximului de doze disponibile pentru Arad.

În fiecare județ, datorită numărului de vaccinuri reduse pe care România l-a primit, sunt operaționale un număr redus de centre de vaccinare.

Etapa a II a de vaccinare

 Peste șase milioane de persoane ar putea să fie vaccinate în etapa a II-a de imunizare. Din estimările autorităților, doar 50% dintre aceste persoane vor accepta să se vaccineze în perioada următoare.Până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin produs de către compania Pfizer/BioNTech.

Până în 15 ianuarie, când a început etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, din totalul de 250.000 de cadre medicale eligibile pentru vaccinare s-au vaccinat 168.705 cadre medicale. Înseamnă o proporție de 67, 5 %.

Până pe 31 ianuarie sunt deja programate la vaccinare un număr de 42.765 din etapa 1.

Până la finalul lunii, 211.470 de persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6 % din totalul cadrelor medicale.La 27 decembrie 2020 a început vaccinarea împotriva COVID-19.

În România, în momentul de față  sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. De la lansarea programului de înregistrare pentru vaccinare, aproape 200.000 de români s-au înscris încă din prima zi a campaniei.