Orban le-a spus liberalilor din Arad că are un nou angajament personal. Este vorba despre Cetatea Aradului, pe care nu ar vrea să o lase în paragină.

„Am discutat și vom discuta de toate perspectivele de dezvoltare ale Aradului, despre proiecte. De exemplu, PNRR cuprinde un proiect important, modernizarea căii ferate Arad – Timiș și Timiș – Caransebeș.

Vom avea Valul renovării, un program care pune la dispoziția municipalităților în primul rând fonduri pentru a renova fațade, restaurări, pentru eficiență energetică. La întâlnirea cu primarii vom discuta despre finanțarea proiectelor locale din surse guvernamentale, prin CNI sau printr-un nou plan național de dezvoltare locală, pe măsură ce se apropie de final PNDL 2. Trebuie să vedem ce fel de proiecte vor să finanțeze primarii. Sigur că am discutat și despre Cetate, aici trebuie să găsim soluții de finanțare atât pe PNRR cât și pe Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Aici rămâne ca Primăria împreună cu Ministerul Apărării să găsească cele mai bune soluții juridice și mai ales de etapizare pentru un proiect la care m-am angajat personal. Acest proiect presupune o obligație de sprijin permanent pentru acest proiect”, a spus Ludovic Orban.

Orban rămâne pe poziție: Nu convinge Transilvania, ci fiecare delegat în parte

Liderul liberalilor nu a ezitat să-l atace subtil pe contracandidatul său, Florin Cîțu, cel care și-a înmormântat mama duminică, 6 iunie. Orban a precizat că nu este un politician care își face poze. În ceea ce privește lipsa de suport a unor filiale din Transilvania, el a spus că strategia de la Conngresul de alegeri este alta: se convinge fiecare delegat în parte, nu o filială anume.

„Vă reamintesc că și la Congresul trecut nu m-a susținut Clujul și am luat cel puțin o treime din voturile delegaților din Cluj pentru că eu cunosc personal toți primarii și consilierii județeni PNL și țn cooperarea noastră în ultimii zeci de ani am arătat că sunt un om de încredere”,  a declarat Ludovic Orban, citat de Antena3.